POPRI 2021

Med splošnim zaprtjem države so mladi na spletnih platformah predstavljali svoje poslovne modele podjetniški komisiji na nacionalnem tekmovanju POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. V finale se jih je od 134 prijavljenih prebilo 36 ekip. Potegovali so se za prva tri mesta v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29 leta.

Mladi so tekmovali v kategorijah osnovnošolci, dijaki in študenti ter mladi do 29 leta. Na tekmovanje POPRI se je prijavilo 344 mladih oziroma 134 ekip. Letos so se že drugič tekmovanja udeležile tudi šole iz zamejstva. Šestinsedemdeset skupin se je uvrstilo na predizbore, ki so jih organizirali Primorski tehnološki park, Saša inkubator, Tehnološki park Ljubljana in Podjetniški inkubator Podbreznik. Na zaključni del tekmovanja pa se je uspelo  prebiti 36 ekipam. Vsaka je dobila po 500 € iz nagradnega sklada za izboljšanje poslovnega modela za finale.

https://popri.si/zmagovalci-popri-2021/?fbclid=IwAR3Zr4Hu0zgSjekslzoIABGoM-LecQXQ5rFYhTmCTO-r35hWsZswCWbXDoI

V finale se je prebila tudi ekipa, ki sta jo sestavljala David Čadež in Miha Lazič iz 4.RA oddelka.  V močni konkurenci sta v kategoriji DIJAKI osvojila 3. mesto z  aplikacijo Alergenko

Opis ideje:

Alergenko je aplikacija, ki na podlagi skenirane črtne kode in alergenov v izdelku pove, ali je ta izdelek
primeren za uporabnika ali pa ne. Uporabnik ob registraciji v aplikacijo vnese alergene, na katere je
občutljiv in ko pride v trgovino z aplikacijo skenira črtno kodo izdelka.