Pozdravljeni.

Upam, da ste dobro. Skoraj se je že tretji teden odtihotapil mimo. Sprememba ure čez vikend nas je malo vrgla iz običajnih tirnic, po par dneh pa smo se navadili in tega niti ne čutimo več.

Kot verjetno že veste, ostajajo šole zaprte do preklica. Ne ve se, koliko časa bo trajalo to stanje. To pomeni, da bomo nadaljevali s poučevanjem in učenjem kot ste ga v teh dneh že vajeni. Pouk poteka. Seveda lahko pričakujete spremembe, nadgradnje. Tudi zaradi ocenjevanja na daljavo. O tem se veliko govori, predvsem v medijih. Navodil še nimamo, se pa na državnem nivoju pod okriljem ministrstva, pristojnega za šolstvo, pripravlja pravilnik ter tudi navodila za tako ocenjevanje. O tem vas bomo pravočasno obvestili.  Situacija je tako kot za vas tudi za nas nova. Kako ocenjevati, kako organizirati, katere tehnologije uporabiti, katere imate vi sploh na voljo, predvsem pa, kako doseči objektivnost ocenjevanja.

Da vam bo lažje, si določite čas za različne aktivnosti. Ne pozabite na telesno aktivnost, ki lahko pomaga pri teh za vse nas novih izzivih. Učitelji športne vzgoje za vas pripravljajo različne aktivnosti. Tudi Fakulteta za šport izvaja akcijo »Ena vaja na dan«. Vsak dan si za to vzemite čas. Ni potrebno veliko, razlika pa bo očitna. Tako da bomo v normalni formi, ko se bodo stvari umirile.

Različni ponudniki e-gradiv so le ta dali brezplačno na voljo. Zbrali smo jih v e-knjižnici: http://www.scng.si/e-solska-knjiznica/

V okviru e-karierne zgodbe si oglejte zanimiv intervju: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=J2PkUiPVYSTmfcTRfGSu7Pk

Ostanite doma, ostanite zdravi.
Vsi vam želimo vse dobro.