V šolskem letu 2022/23 je Aljaž Brodar, dijak 4. RB, z odličnim uspehom zaključil šolanje na naši šoli. Aljaž se je izkazal kot izjemen učenec na področju računalništva, sodeloval je na tekmovanjih in si prizadeval za čim boljši uspeh pri vseh predmetih.
Na poklicni maturi je dosegel izvrsten rezultat, saj je osvojil najvišje število točk in tako postal diamantni maturant. Povabljen je bil na tradicionalni sprejem za diamantne maturante pri predsednici države, ki je potekal v soboto, 30. 9. 2023, na Brdu pri Kranju. Vabilu na sprejem sta se odzvala tudi ravnatelj ERŠ Robert Peršič in Aljaževa razredničarka Anka Koršič.
Diamantni maturanti in maturantke so iz rok Predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar in ministra za vzgojo in izobraževanje dr. Darja Felde prejeli spominsko plaketo in priložnostno darilo.
Glasbeni točki je sledil govor predsednice države, v katerem je čestitala maturantom, se zahvalila staršem in učiteljem ter poudarila pomen vsevključujočega kakovostnega izobrževanja.
Dr. Darjo Felda je v svojem nagovoru čestital maturantom, njihovim staršem, vsem učiteljem in ravnateljem in dodal, da so izvrstni uspehi diamantnih maturantov posledica večletne marljivosti in predanosti cilju.
»Ne pozabite, da so diamanti ustvarjeni pod pritiskom in visoko temperaturo in enako je z nami,« je domiselno primerjavo v svojem govoru podala predstavnica diamantnih maturantov in maturantk Julija Weiss. Zaključila pa je z obljubo, da si bodo diamantni maturanti s svojim znanjem in veščinami prizadevali za boljši svet in stremeli k odličnosti.

Aljažu iskreno čestitamo in mu želimo veliko uspeha na nadaljnji študijski poti.

Zapisala: Anka Koršič, prof.

SPREJEM ZA DIAMANTNE MATURANTE PRI PREDSEDNICI DRŽAVE NA BRDU PRI KRANJU SPREJEM ZA DIAMANTNE MATURANTE PRI PREDSEDNICI DRŽAVE NA BRDU PRI KRANJU SPREJEM ZA DIAMANTNE MATURANTE PRI PREDSEDNICI DRŽAVE NA BRDU PRI KRANJU SPREJEM ZA DIAMANTNE MATURANTE PRI PREDSEDNICI DRŽAVE NA BRDU PRI KRANJU