Elektrotehniška in računalniška šola

O šoli

Če imate veselje za tehniko in vam elektrotehnika in računalništvo vzbujata posebno zanimanje, se lahko odločite za enega izmed poklicev, za katere izobražujemo in usposabljamo na naši šoli.
Poslanstvo šole uresničujemo na dveh področjih – izobraževalnem in vzgojnem

Vizija šole

  • kvalitetno izobraževanje na nivoju srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja,
  • usposabljanje dijakov za začetek samostojnega dela v izbranem poklicu,
  •  spodbujanje raziskovalne dejavnosti dijakov in njihove inovativnosti,
  • usmerjanje dijakov v samostojno in vseživljenjsko izobraževanje,
  • vzgoja v pozitivnem odnosu do ljudi, dela in varstva okolja,
  • razvijanje odprtosti in strpnosti do drugačnosti.
ERŠ kontakti

Kontakti

Poglej vse kontakte
ERŠ kontakti

Kontakti

Poglej vse kontakte

Dragi osnovnošolci in osnovnošolke, spoštovani starši!

Leta brezskrbnega otroštva in razposajene radoživosti se neizprosno bližajo trenutku pomembne odločitve. V času, ko učenci zaključujete osnovno šolo, se pred vas, kot tudi pred vaše starše, postavlja nadvse pomembna in težka odločitev. Kam naprej? Kaj me pravzaprav zanima in veseli? Kakšen poklic naj izberem? Kateri šoli naj zaupam svojo nadaljnjo izobraževalno pot?

Od izbranega poklica nedvomno pričakujemo, da nam bo omogočal zanimivo delo v prijaznem okolju in dober življenjski standard. Ta pričakovanja vam lahko izpolnijo, tako danes kot tudi v prihodnosti, poklici s področja elektrotehnike in računalništva. Prav ti poklici so namreč zaradi izredno hitrega razvoja sodobne računalniško podprte tehnologije vedno bolj atraktivni in predstavljajo izziv za mlade. Delo v teh poklicih je resda čisto in ni fizično naporno, vendar zahteva strokovnost in natančnost. Zaradi navedenih značilnosti so srednješolski programi iz elektrotehnike, zlasti iz elektronike in računalništva, zanimivi tudi za dekleta.

Kakšne pa so zaposlitvene možnosti? Naši dijaki imajo dobro poklicno perspektivo, saj so ti poklici čedalje bolj iskani in cenjeni. Ni ga podjetja v gospodarstvu, obrti in vseh drugih dejavnostih, ki ne bi potrebovalo strokovnjakov s tega področja. Elektronika in računalniki so si namreč izborili ključno vlogo na vseh področjih tehnike in so prisotni skoraj v vsakem sodobnem izdelku. Tudi energetika ne zaostaja. Trendi razvoja v elektroindustriji kažejo, da bodo v prihodnosti vsekakor perspektivni poklici, ki se dotikajo prenosa in distribucije električne energije ter njene racionalne rabe.

Če imate veselje za tehniko in vam elektrotehnika in računalništvo vzbujata posebno zanimanje, se lahko odločite za enega izmed poklicev, za katere izobražujemo in usposabljamo na naši šoli. S svojim znanjem, izkušnjami, sodobno učno tehnologijo ter veliko volje in zavzetosti vam bomo pomagali in vas vodili, da boste dosegel svoj cilj.

Predstavitveni video ERŠ

Predstavitveni video ERŠ

Predstavitveni video ERŠ

Predstavitveni video ERŠ